Colonia sau Apa de colonie este un produs iconic, un simbol al ospitalității și sănătății turcești încă din vremea Imperiului Otoman. Este una dintre miresmele esenţiale ale culturii turceşti care a devenit un element indispensabil al ritualului de primire al oaspeţilor în fiecare moment. 

În trecut, poporul turc a oferit această colonie, cu o mireasmă plăcută oaspeților lor, în special în timpul sărbătorilor religioase, apoi la orice vizită obișnuită. Chiar și astăzi, același ritual continuă ca o tradiție în societatea turcă și este adesea descris ca parfumul natural al Turciei. Conform literaturii medicale, apa de colonie, care conţine alcool peste 70°, are un efect antibacterian şi antiviral oferind protecţie pielii, respectiv organismului nostru. Colonia sau apa de colonie este un antiseptic cu beneficiul suplimentar al unei miresme orientale.

Mergem puţin şi mai departe

În tradiția turcă, colonia este oferită într-o varietate de situații ca o mireasmă plăcută: după o tunsoare, într-o călătorie cu autobuzul, după o călătorie mai lungă, când sosesc oaspeții sau când vizitează un prieten sau o rudă în spital.

Credit imagine: yalcinsonat1/Getty Images

În ceea ce privește ingredientele, nu există o mare diferență între apa de colonie și colonia turcească. Ambele folosesc aproximativ același raport etanol-ulei esențial și încorporează adesea uleiuri de citrice precum portocală și lămâia. Dar ceea ce face colonia turcească să fie atât de unică este modul în care este folosită, atât cultural, cât și practic.

În laboratoarele EST 1923 sunt combinate întotdeauna cele mai naturale materii prime cu cele mai sofisticate miresme – citrice, iasomie, tutun, lavandă, chihlimbar sau ceai alb pentru a produce cea mai faimoasă colonie turcească, celebră deja de 99 de ani în întreaga lume.